Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Agyagok – gyógyítás a Föld erejével

2017. november 24. - Jenny Lifestyle

Már az egyiptomiak és görögök is ismerték az agyagok jótékony hatásait, kiemelkedő antiszeptikus hatása miatt. Manapság vannak olyan országok, ahol a kórházakban is elérhető az agyag valamely formája.  A termálfürdők pedig bővelkednek agyaggal kapcsolatos kozmetikai és gyógyászati kezelésekben.rhassoul-moroccan-lava-clay.jpg

A kozmetikai ipar is újra felfedezte az agyagot, mint kiemelkedő alapanyag. Titka a természetességben és egyszerűségben rejlik.

Az összes elem, amely minket embereket alkot, megtalálható az agyagban is. Gazdag ásványi anyag tartalma mellett fizikai és kémiai tulajdonságai teszik egyedülállóvá. Minden agyagtípus alkotóelemei állandók, de kitermelési helytől függően az arányuk változhat.

 

Agyagtípusok:

  • A fehér agyag gazdag ásványi anyagokban, mint kalcium, magnézium, szilicium-dioxid, vas, foszfor, cink, szelén, mely által tisztító, méregtelenítő, regeneráló hatású. Minden bőrtípusra jó, de különösen az érett, érzékeny, irritált bőrre. Helyettesítheti a hintőport is.

  • Amennyiben vas-oxid keveredik a kaolinhoz, akkor rózsaszín agyagról beszélünk. Tulajdonságai megegyeznek a fehérével, annyi különbséggel, hogy a több vastartalom miatt jobb lesz az összehúzó hatása, ezáltal kevert, tág pórusú bőrre különösen ajánlott.

  • A vörös agyag jót tesz a fakó, fáradt bőrnek, szintén magas a szilícium, kalcium, magnézium és más ásványi anyag tartalma, tisztító, méregtelenítő hatású. Pattanásos, gyulladásos bőrre ajánlatos, nyugtató, revitalizáló és simító hatású.

  • A zöld agyag vegyes bőrtípusra kiváló, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású. normalizálja a sejtanyagcserét, a faggyúmirigyek működését. Egyedi tulajdonsága, hogy 3-5 rétegű ásványi szerkezete igen erősen vonzza magához a szennyeződéseket. Ebből adódik tisztító, méregtelenítő hatása. Tág pórusú problémás bőrre a legkiválóbb tisztító. Maszk készítése esetén nagyon fontos utána a megfelelő hidratálás, magas nedvszívó képessége miatt.

  • A Rhassoul avagy marokkói agyag magas nyomelem és ásványi anyag tartalmú, értékes hatását főleg kalcium, kálium, magnézium és kovasav tartalma adja. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, eltávolítja a toxinokat, nehézfémeket és normalizálja a faggyútermelést. Bármilyen bőrtípus esetén alkalmazható. Tartós használata eltávolítja a mitesszereket, komedót, bőrgrízt, valamint javít az ekcémás, pikkelysömörös, rozaceás bőr állapotán. Hetente egyszer ajánlott a használata.

 img_5227_2.jpg

Hogyan hat az agyag a bőrre?

  • Nagy mennyiségű víz megkötésére alkalmas. Vastartalmuktól és egyéb szennyeződésektől függően színük lehet fehér, zöldes, sárgás, vöröses vagy barna.
  • Az agyag méregtelenít kívül, belül. Ozmotikus mechanizmust idéz elő (ioncsere-képesség), ezáltal elvonja mindazt, ami kedvezőtlen, mérgező, egészségtelen a szervezet számára, cserébe átadja az ásványi agyagokat (táplál, feszesít), az éltető energiát tartalmazó elemeket a sejteknek.
  • Természetes intelligenciával rendelkezik, mert antiszeptikus hatása csak és kizárólag a káros anyagokra hat. Egyedül ott fejti ki hatását, ahol szükséges, így megkíméli azokat a regeneráló elemeket, amelyek hozzájárulnak a teljes gyógyuláshoz.
  • Képes energiát tárolni, amely a testbe jutva segíti a gyógyulási folyamatokat, revitalizál, ezért nagyon jó kiegészítő terápiaként hosszas antibiotikum terápián átesett, immungyenge személyeknél, vagy bármely lábadozási szakaszban.
  • Az agyag mikromolekuláris szerkezetének köszönhetően képes szinte bármit megszűrni, semlegesíteni.
  • A gyógyító agyag steril, vagyis baktériumcsíráktól teljesen mentes.
  • Semlegesítő és baktériumölő tulajdonságának köszönhetően kiváló sebgyógyító (égésre is), valamint jó gyulladáscsökkentő.
  • A Nap életenergiája, valamint a levegő és a víz mágnesessége koncentráltan található meg az agyagban, nincsenek hatással rá a Nap- és Holdsugárzások, ami azt jelenti, hogy erősítő és kiegyensúlyozó hatású az élő sejtre.
  • Bármilyen bőrproblémára érdemes kipróbálni, javítja az anyagcserét, fertőtlenít, szabályozza a faggyúmirigyeket, pórusösszehúzó, élénkíti a vérkeringést.

 

A lista még messze nem teljes! Elsősorban az agyag azon tulajdonságait soroltam fel, amelyek külső alkalmazás esetén tapasztalhatóak. Akármilyen arcmaszkot vagy arclemosót készítesz agyaggal, garantált a hatás! Kozmetikumok menüpont alatt kedvedre válogathatsz a receptek közül.

Amennyiben bármilyen különleges kérdés vagy kérés merül fel, írj bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr613372277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása