Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Almaecetes arctonik a ragyogó bőrért

2017. november 24. - Jenny Lifestyle

 

Az almaecet nem csak a salátában finom! Koncentráltan tartalmazza az alma hatóanyagait kiegészítve az ecetsav jótékony hatásaival, mely által gombaölő és természetes antibakteriális hatással rendelkezik.

almaecet.jpgScarlett Johansson a Glossy magazinban adott interjújában az almaecetes tonik pozitív hatásairól áradozott. J Lo pedig a méregdrága termékei mellett szintén almaecetet használ ragyogó bőre megtartása érdekében. Nem igazán vagyok egy pletykarovat olvasó, de felkeltette a figyelmem, hogy akik bármilyen terméket megengedhetnek maguknak, mégis az egyszerű almaecetre esküsznek.

 

Mi is az az almaecet?

A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet adó tápanyagokat erjeszt, amelyek az almaecetet az “élet erőművévé” teszik. Nem csoda, hogy már az ókori Babilóniában is tonikként használták.

Gazdag ásványi anyagokban, mint kálium, nátrium, foszfor, kalcium, magnézium, valamint a bioflavonoidok és pektin mellett igazi vitaminbomba (tartalmaz A, B1, B2, B6, C és E vitamint is). Alfa-hidroxid sav tartalma miatt nagy hatóerővel szabadít meg az elhalt hámsejtektől. Visszaállítja bőr természetes pH-értékét, így meggátolja a zsírosodást.

 

A recept tetszés szerinti mennyiség előállítására alkalmas: Kérlek teszteld az almaecetet egy kis bőrfelületen, nehogy irritáció lépjen fel.img_5217.jpg

  • 1 rész almaecet
  • 3 rész víz / rózsavíz / narancsvirágvíz
  • igény szerint pár csepp illóolaj

 

A tonik már akkor is hatásos, ha egyszerűen vízzel hígítod az almaecetet. Kezdésnek 1 : 3 arányban ajánlott kezdeni. Miután a bőröd hozzászokott az almaecet savjához, lehet a tonikot 1 : 2 vagy akár 1 : 1 arányban is keverni. Akinek érzékeny a bőre, érdemes 1 : 5 arányban kezdeni.

Az általam elkészített tonik mindig tartalmaz az almaecetes víz mellett rózsavizet vagy narancsvirágvizet is, így nem csak hogy szinte luxuskényeztetés éri az arcom, még az ecet illata is enyhébb.

Használat előtt ajánlott felrázni kicsit. Már az esti arcápoló programom részévé vált arctisztítás után ezzel a tonikkal áttörölni az arcom.  Utána máris frissnek és üdébbnek hat a bőröm. Picit hozzá kell szokni az illathoz, de nem cserélném le semmilyen drogériában kapható tonikra.

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr313372317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása