Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Általános tisztítószer

2017. november 26. - Jenny Lifestyle

Az egészséges immunrendszerhez a vegyszermentes háztartás is nagyban hozzájárul. Az otthon elkészíthető tisztítószerek nemcsak hogy olcsóbbak, még szervezetünket se terhelik meg a szintetikus vegyszerek. bathroom-odorless-without-using-an-air-freshener.jpg

Az általános tisztítószer az egyik kedvencem, szinte bármit egyszerűen tisztává varázsol. A keverék gyorsan előállítható és még az érzékeny felületeken, mint a rozsdamentes acél is kiválóan alkalmazható. A ház legnagyobb részére nem is kell mást bevetni, mivel ötvözi a leggyakrabban előforduló foltok ellenszerét: pormágnes, zsíroldó és fertőtlenítő egyben.

Szeretek egy kis ecetet, fertőtlenítőszert vagy 80%-os (patikában kapható) alkoholt hozzáadni mert így a kórokozók nagy részét is megöli.  

 

Az előállítás roppant egyszerű:

1 ½ rész vízhez (nagy mennyiség esetén használj desztillált vizet, így hosszabb ideig tárolható)

½ rész ecet vagy 80%-os alkohol

1 evőkanál mosogatószer (ajánlott a pH semleges, például a Pril)

10 csepp illóolaj (tetszés szerint), például betegség esetén a teafaolaj a legjobb

img_5267.jpg

Minden hozzávalót önts egy üres spray üvegbe és jól rázd össze. Készen is van! Egyszerűen vagy a kívánt felületre fújok a tisztítószerből, vagy a mikroszálas tisztítókendőre és egyszerűen szárazra törlök mindent. Imádom portörlésre fa bútorokon, csempén, asztali üveglapon, műanyagon… szinte bárhol bevethető a „egyszerű” mindennapi szennyeződések ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6813396409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása