Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Mézes arclemosó

2017. november 24. - Jenny Lifestyle

 

Köztudott tény, hogy a méz az egyik legősibb natúrkozmetikum. A cukron kívül számos enzimet, vitaminokat, aminosavakat, oligo-ásványokat tartalmaz, egyszerű és hatásos kezelést nyújt minden bőrproblémára, legyen az pattanásos bőr, rozácea, ekcéma vagy pikkelysömör.honey.jpg

Hatékonyan de gyengéden tisztítja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná, ellátja tápanyaggal de csökkenti a gyulladást.

 

Aki szeretne egy már önmagában is csodaszernek számító mézet a fürdőszobapolcra, annak a Manuka mézet ajánlom. A ki szorgos méhek a Manuka fa virágjának nektárját gyűjtik össze, amely Új-Zélandon honos. Ennek eredménye egy narancssárga, enyhén karamelizált méz. A Manuka méz egyedülálló módon tartalmazza a metilglioxált, így határozható meg az antibakteriális foka. Minél magasabb az MGO ™, annál erősebb az antibakteriális ereje. Az MGO ™  bejegyzett névjegy és csak a független, Új-Zéland által elismert laboratóriumokban tesztelt méz csomagolására kerülhet ez a címke, amely elismeri gyógyító tulajdonságait. Órákig tudnék áradozni róla, mennyire hatásos akár kozmetikai alapanyagként, akár immunerősítőként. Íme egy rövid besorolási tájékoztató:manuka_honig.jpg

  • Az MGO 100+ Méz- fenntartási szint, ajánlott az immunrendszer fenntartására enyhe és rövid vagy közelmúltbeli betegségek esetében (megfázás, torokfájás).
  • Az MGO 250+ Méz- hasznos szint - ajánlott bakteriális és gombás mikroorganizmusos fertőzések esetében. Napi adagként 3-4 kiskanál méz ajánlott majd fenntartó kezelésként 1 teáskanál naponta.
  • Az MGO 400+ Méz- felső szint - nagyon magas szintű aktivitással - különösen akut vagy krónikus betegségek esetén ajánlott, amelyeket korábban kezelve voltak és amelyeknek nagy az ellenállásuk a kezelésekkel szemben.
  • Az MGO 550+ Méz– maximális aktivitási szint - nagyon ellenálló fertőzések esetén ajánlott.

(forrás: www.apiland.hu) 

 

Mézes arclemosóm receptje tetszőleges mennyiség előállítására alkalmas:

1 adag bio folyékony szappan (Dr. Bronner folyékony szappan koncentrátum)

1 adag rész nyers méz

½ adag olaj tetszés szerint (avokádó olaj, argánolaj, jojoba olaj, mandula olaj vagy teafaolaj)

½ adag desztillált víz

 

A hozzávalókat egyszerűen összekeverem egy tálban, majd jól zárható, sötétebb üvegben tárolom. Ha folyékony szappan koncentrátum helyett egy kedvelt arclemosót használsz, akkor állagtól függően kevesebb vagy több desztillált vizet adj hozzá. A méz hajlamos picit megülni az üveg alján, javasolt használat előtt felrázni.

Imádom felkelés után ezzel az arclemosóval kezdeni a napot, azonnal üdévé és hidratálttá varázsolja az arcom. Mivel a méz a szappannal van elkeverve, egyáltalán nem ragacsos az állaga, sőt! Simogatóan krémes egyveleg, amely gyengéden mégis igen hatásosan tisztít.

Amióta ezt a mézes arclemosót használom a kombinált bőrömre, már pár nap után simább lett, a T-zónán kívül pedig nem szárazabb a bőröm. Olyan mintha egyensúlyba hozta volna.

A méz természetes, hatékony és megfizethető – igazán édes egy arcápoló!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1413368259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása