Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Almaecetes koktél fáradság ellen

2017. november 25. - Jenny Lifestyle

Az almaecetben olyan a szervezet számára fontos és értékes tápanyagok találhatóak, mint a kalcium, a fluor, a magnézium, a nátrium, a foszfor, a szilícium és a kálium, valamint rengeteg aminosavat, enzimet, vitamint, komplex keményítőt és rostot tartalmaz, nem beszélve béta-karotin- és pektintartalmáról.vinegar-weight-loss.jpg

Rendszeres fogyasztása csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, antioxidáns-tartalma által pedig megköti a szabadgyököket. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően jelentős szerepe lehet a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések megelőzésében

Már a népi gyógyászatban is gyakran alkalmazták a különböző gyomor- és emésztési problémák enyhítésére, mai napig használják a magas vérnyomás és az asztma kezelésére, illetve ízületi gyulladások és migrénes fejfájás esetén is.

Mivel gomba- és baktériumölő hatással rendelkezik, a Candida-fertőzés kezelésére is kiváló, egyes kutatások szerint továbbá a cukorbetegség megelőzésére is alkalmas.

 

Almaecetes koktélom receptje:

1.       Egy fél literes poharat megtöltök háromnegyedig vízzel

2.       Adok hozzá egy kávéskanálnyi fahéjat (a fahéj gyulladáscsökkentő és tele van antioxidánsokkal)

3.       Most jöhet 1-2 evőkanál almaecet. Kóstold meg 1 evőkanál után, ha hígnak érzed, nyugodtan tehetsz bele még eggyel.

4.       Aki édesen szereti, mézet, juharszirupot vagy édesítőt (pl. Stevia) is használhat

5.       Tetszés szerint citromlevet is lehet végül hozzáadni, melynek végeredményeként az almásrétes ízére fog a koktél hasonlítani.

6.       Miután mindent összekevertem, teleöntöm a poharat vízzel.

Nyári reggeleken jégkockával iszom, igazán hűsítő kezdése egy forró napnak.

A fogak épsége érdekében szívószállal érdemes inni. Az almaecet kis mennyiségben fogfehérítőként is ismert, de ha minden nap megiszol egy ilyen koktélt, ne felejtsd el a szívószálat!

img_5260222.jpg

Miért érdemes az almaecet koktélt fogyasztani?

-    segíti a szervezet méregtelenítését
-    immunrendszererősítő
-    megőrzi a bőr fiatalságát
-    felturbózza az anyagcserét és zsírégetést
-    megöli a bélben található káros baktériumokat
-    közreműködik a vese méregtelenítésében
-    megakadályozza a zsírok lerakodását
-    csökkenti az ízületi fájdalmakat

 

Egészségtipp: Fontos tudni, ha hajlamos vagy a gyomorfekélyre vagy egyéb fekélyes megbetegedésre, semmiképp ne használd az almaecetet hosszú távon. Alkalmazását illetően mindenképp kérd ki orvosod véleményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9613384575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása