Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Levendulás párna permet

2018. február 01. - Jenny Lifestyle

 

Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után belebújni a pihe- puha párnák közé és aludni egy nagyot. De mi van akkor, ha csak nem akar jönni az álommanó? A mindennapi stressz és problémák miatt, manapság egyre nehezebb nyugodtan aludnunk. Mielőtt bevennénk egy altatót, próbáljuk ki az illóolajok ellazító hatását.

Az különböző illatok tudatunktól függetlenül felidézhetik emlékeinket. Az emberi elme képes rá, hogy illatok ezreit megkülönböztesse, minden illat hordozhat számára egy-egy emléket. A fahéj illata eszünkbe juttathat egy ünnepi vacsorát a családdal és a barátokkal, egy parfüm emlékeztethet minket egy bizonyos eseményre vagy személyre, a naptej illatáról pedig a nyaralások emléke jelenik meg előttem.

Hogy kinek melyik illat a kedvence, az teljesen személyfüggő, bizonyos illóolajok egyikünknek segítenek, másikunk azonban hatékonyabbnak találhat egy másikat. Az illóolajos alvásra is igaz ez. Fedezd fel őket, hogy egyszerű legyen a döntés!

A levendula feszültségoldó, idegerősítő, nyugtató hatású. Relaxál és regenerál, enyhíti a fejfájást és a depresszív kedélyállapotot. Segíti az elalvást, hosszú távon az alvászavarokat is megszűnteti.

A jázmin az „éjszaka királynője”. Nyugtat és frissít egyszerre, elősegíti a mély és pihentető alvást. A jázminolaj támogatja a kismedence vérellátását, ezért többek között olyan szexuális problémák megoldásában is a segítségünkre lehet, mint az impotencia, a korai magömlés és a frigiditás.

A szantálfa illatot évszázadokon át, számos ősi kultúrában alkalmazták az álmatlanság ellen. Érzelmileg kiegyensúlyozó és csillapító hatású, oldja a haragot, a frusztrációt, a zaklatottságot. Ha megérezzük meleg, nyugtató illatát, a háborgó gondolatok hűs patak vizében úsznak tova, és a lélek békéje megérkezik.

 img_59141_m.jpg

Az illatpermet receptje:

  • 20 csepp levendulás (vagy bármely) esszenciális olaj
  • 1 evőkanál etilalkohol (gyógyszertárban kapható, használható szagtalan vodka is)
  • Desztillált víz
  • Kis permetező üveg

 

Az alkoholt és a levendulás esszenciális olajat öntsd a spray üvegbe, majd hígítsd fel vízzel. Ha intenzív illatot szeretnél, akkor csak kevés vizet önts az üvegbe. A levendulaolaj a legkedveltebb párnapermet hozzávaló, köszönhetően lazító és alvást segítő tulajdonságainak. Viszont bármilyen olajjal kísérletezhetsz, ami ellazít és pihentetően hat testileg és lelkileg.

Alvás előtt csak rázd fel és permetezz egy keveset a párnára.

Berendezési tipp: A pihentető alváshoz az is hozzájárul, mi vesz minket körül alvás közben. Varázsold a hálószobát a lazítás, pihenés szent és sérthetetlen helyévé. Ha este irathegyek vagy vasalatlan holmik halmaza közt hunyjuk le szemeinket, és reggel első tekintetünket is ezekre vetjük majd, biztosan nem tudunk nyugodtan pihenni. Tehát a hálószoba legyen meghitt és békés, árasszon harmóniát. Néhány puha párna, egy nagy meleg takaró vagy akár pár illatgyertya máris hívogatóan hat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9013625524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása