Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Ragyogó bőr szódabikarbónás arcradírral

2017. december 05. - Jenny Lifestyle

A szép bőr titka a rendszeres hámlasztás. A kókuszolaj és a szódabikarbóna keveréke csodákra képes! Ezt a két összetevőt gyakran használják a bőrápolásban, mivel könnyen beszerezhetők és igen hatékonyak akár egyedileg, akár együttesen.

Sokan a szódabikarbónát egyszerűen vízzel elkeverik és ezt használják arcmaszkként. Ez viszont hosszú távon negatív hatással lehet a bőrre. Víz helyett kókuszolajat használok, mivel az olaj ellensúlyozza a szódabikarbóna erős szárító hatását.img_54691.jpg

 

A recept roppan egyszerű:

1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál szódabikarbóna
½ citrom reszelt héja
5 csepp illóolaj (opcionális), lehet citromolaj, levendula, teafaolaj…

 

A kókuszolajat picit melegíteni kell, hogy folyós állaga legyen, majd lassan hozzáadjuk a szódabikarbónát, és addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Végül adjunk hozzá a lereszelt citromhéjat és a kiválasztott illóolajat.

 

A szódabikarbóna csodát tesz a bőrrel, segít megszabadulni a szem alatti sötét karikáktól, hámlasztja a bőrt, megszabadít az elhalt hámsejtektől, a szennyeződésektől, így megakadályozza a bőrgyulladást.

A kókuszolaj rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regenerálja a bőr sejtjeit és puhává teszi a bőrfelszínt. A telített zsírok pedig belülről hidratálják a száraz bőrt és nem engedik, hogy kiszáradjon.

A citrom héja azon túl hogy fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, C-vitamin és antioxidáns tartalma miatt valósággal megfiatalítja a bőrt, eltünteti a foltokat, és a hegesedéseket is.

 img_5212.jpg

Az arcradír további pozitív hatásai:

  • antiszeptikus és gyulladásgátló tulajdonsága által csökkenti a pattanások kialakulását
  • javítja a bőr tónusát és megakadályozza a pórusok eltömődését
  • segít visszaállítani a bőr pH-értékét
  • lúgos jellegéből adódóan megnyugtató hatással van a napbarnított bőrre, mérsékli a viszketést és az égő érzést
  • természetes bőrmegújító

 

Hetente két-három alkalommal egy teáskanálnyi mennyiséget felviszek a nedves, megtisztított bőrre és körülbelül 30 másodpercig gyengéden átmasszírozom vele az arcom. A kókuszolaj miatt picit zsíros maradhat utána a bőr, ilyenkor egy gyengéd, például mézes arclemosót használok. Ne feledkezz el a megfelelő hidratálásról! 

 

Szépségtipp: ajakra és testradírként a zuhany alatt is alkalmazható, a kókuszolajnak hála, idővel a hozzávalók nem veszítenek hatóanyagukból.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3313438435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása