Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Aktívszenes lehúzható arcmaszk mitesszerek ellen

2017. december 14. - Jenny Lifestyle

Ha olyan terméket keresel, ami eltűnteti a mitesszereket, ne keress tovább! Íme egy otthon egyszerűen elkészíthető recept, mely csak természetes összetevőkből áll és sokkal hatékonyabb, mint a drogériákban kapható sokat ígérő arcmaszkok legtöbbje

Az agyagpor a szénnel elkeverve igazi mágnesként hat, szinte kiszívja a pórusokból a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, valamint eltávolítja a mitesszereket. A zselatin tartja össze ezt a „mágnest” és hozzájárul a mélytisztításhoz.   Sok receptet és videót találsz az interneten a lehúzható aktívszenes arcmaszkról, ahol ragasztót használnak zselatin helyett. Én személy szerint inkább olyat kenek az arcomra amit amúgy meg is lehet enni. Bármilyen arcmaszkkal, amely zselatin tartalmaz, vigyázni kell a hajvonal mentén és a szemöldöknél. Az arcszőrzetet is hatékonyan eltávolítja, például az ajkak feletti részről.

Bár az aktív szén természetes anyag, előfordulhat, hogy érzékeny bőrön irritációt okoz, kipirosodhat tőle az arcunk, és előfordulhat, hogy néhány napig nem múlik el. Érdemes először egy kis bőrfelületen kipróbálni. Az eredmény azonban pótolhatatlan, hiszen a pórusokon át tisztítja meg a bőrt, mely selymes és puha lesz.

A recept:img_5551_1.jpg

  • 1 teáskanál aktívszénpor
  • ½ teáskanál agyagpor (lehet zöld, vörös, vagy barna, bőrtípusodnak megfelelő)
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál forró víz

 

Elkészítés:

  • Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba – semmilyen fém eszközt ne használj, mert az csökkenti az agyag hatékonyságát!img_5542_2.jpg
  • Add hozzá a 2 evőkanál forró vizet és keverj mindent szép simára. Ha esetleg darabos marad, picit tedd be a mikróba (10 másodpercre)
  • Ha elérted a kívánt krémes állagot, vidd fel a megtisztított, száraz arcra. De vigyázz nehogy forró legyen még! Minél vastagabban kened fel, annál tovább tart míg teljesen megszárad a maszk. Érdemes a hajvonalat és a szem alatti érzékeny bőrt elkerülni!
  • Amint teljesen megszáradt (körülbelül 30 perc), elkezdheted lehúzni. Én mindig a homlokomnál kezdem. Ha véletlenül a hajadra is került belőle, vagy a szemöldöködre, vizezd be a maszkot és így könnyen felenged.

 

Az arcmaszk lehúzása után kb. 20 percig pirosabb lehet az arcbőr. Ez teljesen normális, mivel az agyagpor felgyorsítja a vérkeringést. Ha csak mitesszer eltávolításra szeretnéd használni, elég az orrodra vagy a T-zónára felkenni. Természetes alternatívája a drogériákban kapható orrtapasznak

Pakolás után mindenképp használj mélyhidratáló krémet, hiszen a szén nagyon sok méreganyagot von ki a bőrből, ezáltal az hirtelen kiszáradhat. Hatékonysága miatt elég, ha csak néhány hetente alkalmazod a pakolást. Egyszerre mindig egy adagot készíts el, mert ha az agyag kiszárad, utána használhatatlan lesz a készítmény.img_5526_2.jpg

 

Szépségtipp: Fogfehérítés szénporral! Ha szeretnéd a tea, kávé, dohány vagy vörösbor által okozott lerakódásokat eltávolítani fogadról, használj szenet. A módszer teljesen veszélytelen, egyáltalán nem károsítja a fogzománcot több fogfehérítő készítménnyel ellentétben, mégis fehér fogakat varázsol. Szokásos módon mosd meg a fogad, majd kenj be egy másik fogkefét szénporral, dörzsöld át alaposan a fogaidat, végül bő ízzel öblítsd le.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9313501237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása