Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Tisztító agyagos arcmaszk

2017. november 23. - Jenny Lifestyle

Legfőképpen télen érdemes figyelmet fordítani bőrünk ápolására. Egy mélytisztító agyagos arcpakolás új energiával tölti fel az arcbőrt mely által ellenállóbb lesz a hideg, szeles időjárással szemben.

Az agyagot évszázadok óta használják a natúrkozmetikában. Legkiválóbban a problémás, pattanásos vagy mitesszeres bőrűeknek válik be, mivel a bőr mély rétegeiből is eltávolítja a szennyeződéseket. Azáltal, hogy lenyűgöző egészségügyi és kozmetikai hatása régóta ismert, manapság egyre népszerűbb a kozmetikai termékekben való megjelenése.il_570xn_405462235_pjr3.jpg

Az agyagnak számos típusát különböztetjük meg. Bőrtípusodnak illetve a kívánt hatás elérésének megfelelőt válassz magadnak. Részletesebb információt az Alapanyagok menüpont alatt találsz.

 

A recept egyszeri használatra elegendő:

1 evőkanál agyagport (fehér / vörös / zöld / Rhassoul) egyszerűen krémesre keverek a bőrömnek éppen szükséges hozzávalókkal. Mindenképpen használj fa, üveg vagy műanyag eszközöket, melyek nem csökkentik az agyag hatékonyságát.

  • Egyenletes bőrszín eléréséért: Negyed kávéskanál kurkuma + kókuszolaj
  • Hegek kezelésére: 10 csepp E vitamin olaj + citromlé
  • Fakó bőr esetén: fél kávéskanál fahéj + avokádó vagy mandulaolaj
  • Problémás bőr / akné kezelésére: 5 csepp teafaolaj + almaecet
  • Pigmentfoltok eltűntetéséért / bőrmegújítás: negyed kávéskanál kurkuma + almaecet

 img_5201.jpg

Kedvencem a kurkumás + kókuszolajos kombináció. 2-3 teáskanál kókuszolajat picit felmelegítek, csak annyira, hogy folyós állaga legyen. Majd egyszerűen elkeverem az agyagporral és a késhegyni kurkumával. Fontos, hogy krémes állagot kapjunk a folyadékok hozzáadása után, így csökken az agyag nedvszívó képessége és nem von el nedvességet az arcbőrből. Olykor pár csepp teafaolajat is teszek hozzá, ha az arcom úgy kívánja. Érdemes 10 percet állni hagyni a megfelelő hatás érdekében.

img_5207.jpg

 

  1. Legelső és legfontosabb lépés az arc megfelelő előkészítése (smink eltávolítása és arclemosó használata).
  2. Egyenletesen vidd fel a megtisztított arcbőrre, kihagyva a szem környékét. Kombinált bőr esetén inkább csak a T-zóna területére javasolnám felkenni.
  3. Miután kissé megszáradt (elkezd világosodni), bő langyos vízzel mosd le. Ne ijedj meg ha a kurkumás maszk után narancssárgás színezetet kap az arcbőröd. Ilyenkor egy egyszerű arclemosóval le tudod mosni a színt. Más esetben nem kell arclemosót használni a maszk után.
  4. Legvégül ne feledkezz el a hidratáló krémről! Én szeretek utána hidratáló arcolajat is használni, mint például a sárgabarackmagolaj.

 

Szépségtipp: ne hagyd a maszkot teljesen kiszáradni az arcodon! Mindig három fázisa van egy agyagos maszknak. Az első fázisban az agyag kiszívja úgymond a szennyeződéseket a bőrből. Második fázisban ahogy a maszk lassan szárad, kitágítja a hajszálereket és serkenti a vérellátást. A teljesen megszáradt maszk a harmadik fázis, ilyenkor már az arcbőrből szívja el a nedvességet amely dehidratáláshoz és irritációhoz is vezethet.  

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4813360307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása