Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Agyagos arclemosó

Wellness élmény otthon

2017. december 03. - Jenny Lifestyle

 

Az agyagos arclemosóm már évek óta kiemelkedő részét képezi az esti arcápolási rutinomnak. Természetes hatóanyagainak köszönhetően mélyen és hatékonyan tisztíja az arcbőrt.img_556011.jpg

Az éjszakai arcápolás felkészíti a bőrt a regenerálódásra. A szennyeződések egy hosszú nap után maszkként terítik be az arcunkat, amely által csökken az arc oxigénellátása így a sejtmegújítás is. A megfelelő arctisztítással bőrünk újra fellélegzik és ez növeli az arcpakolások illetve krémek felszívódó hatását is.

Bőrtípustól függően egyénileg is lehet kísérletezni a kívánt összetevőkkel, olajokkal, hiszen ez a jó benne, ha magunk csináljuk! A recept roppant egyszerű, semmilyen főzést nem igényel.

Legfontosabb összetevője az agyagpor, amely bármilyen bio boltban vagy online portálon beszerezhető. Bőrtípustól illetve a kívánt hatástól függően számos fajtája közül lehet választani. Bővebb információt az Alapanyagok menüpont alatt találsz (http://jenny-lifestyle.blog.hu/2017/11/24/agyagok_gyogyitas_a_fold_erejevel).

 

Az arclemosó hozzávalói:

o   2 evőkanál Dr. Bronner folyékony bio szappan koncentrátum – használhatsz bármilyen arclemosót, szükség esetén adj hozzá picit több olajat, hogy folyós állagot kapj.

o   2 evőkanál Aloe Vera gél

o   1 evőkanál Jojoba olaj

o   1 teáskanál Vitamin E olaj

o   ½ teáskanál agyagpor

o   10 csepp illóolaj tetszés szerint

Egy kis tálba keverd össze a hozzávalókat, amíg az agyag szép sima állagot ad az olajokkal. Nem érdemes nagy mennyiséget készíteni az arclemosóból, különben idővel a hozzávalók veszítenek hatásukból.

best-face-oils-for-naturally-clear-flawless-skin-1080x675.png

Problémás bőr esetén a teafaolaj hozzáadása természetes módon fertőtlenít, gyulladáscsökkentő hatása révén pedig a pattanások is gyorsabban eltűnnek.

Sokszor használok levendula olajat, amely segít újra egyensúlyba hozni a faggyútermelést és csökkenti a hegesedést. A levendula illata nyugtató, lazító hatású így hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben elaludjunk és nyugodtabban pihenhessünk.

Amennyiben pedig fiatalító arclemosót szeretnél, használj sárgabarackmagolajat. Fokozza a vérkeringést, oxigénellátást és segít újjáépíteni a bőr lipid rétegét mely által lassítja a bőr öregedését.

 

Nedves bőrre felviszek egy teáskanálnyi mennyiséget az arclemosóból, majd alaposan belemasszírozom a bőrömbe. A folyékony szappan koncentrátumnak köszönhetően gyengéden felhabzik és nem marad a bőr olajos.

Arctisztítás után mindig használok arctonikot, lényeges különbséget tapasztaltam a bőröm kisugárzásában. Miután az arctonik kellőképpen felszívódott, pár csepp olajjal kényeztetem az arcom és legvégül elengedhetetlen a hidratálás.

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr113415437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása