Minden ami az energiával teli életmódhoz hozzájárul.

Jenny lifestyle

Miért érdemes a napot kókuszolajos kávéval indítani?

Továbbá kávékrém recept és a híres golyóálló kávé

2017. december 09. - Jenny Lifestyle

 

A frissen főzött kávé jelenti sokunk számára egy tökéletes nap kezdetét, szinte rabjai vagyunk ennek a különleges illatú és ízvilágú fekete italnak.

Az egyik kedvenc módszerem a kókuszolaj napi fogyasztására egy csésze forró kávé vagy tea minden reggel. A meleg ital hatására egy krémes és gazdag konzisztenciát kapunk, ami egyáltalán nem olajos (amit én személy szerint imádok).

 

Egy kanál kókuszolaj ébredés után fokozza a metabolizmust

A kókuszolaj közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően energikusabbnak érezzük magunkat. A kókuszolaj abban is különbözik más olajoktól, hogy hamar felszívódik a szervezetben, és a test sokkal gyorsabban bontja le, tehát nem raktározza el zsírként. Csökkenti az étvágyat, ezzel párhuzamosan pedig fokozza a zsírégetést.

A kókuszolajban található zsírsavak csaknem fele laurinsav (az a szuper egészséges zsír, ami például az anyatejben is megtalálható). A laurinsav erős antimikrobiális tulajdonságokkal bír. Hatásosan kezelhetőek vele a vírusos fertőzések, mint például az influenza, megfázás és herpesz.kave_kavekremmel.jpg

 

Csak a kedvenc kávédra lesz szükség és 1-2 teáskanál kókuszolajra. Aki édesen szereti, isteni ízvilágot kap méz hozzáadásával de lehet édesítőt, kókuszcukrot is használni. Ínyenceknek ajánlom a fahéjat, borsmentát vagy vaníliát is!

Egy nagyobb bögrében egyszerűen simára kevered a hozzávalókat és kész is! Ha összeturmixolsz mindent, igazi habos kávét kapsz – még finomabb is mint a divatos kávéházak készítményei.

 

Ha nincs kedved minden reggel a konyhában ennyit időzni, készíts előre több adag kávékrémet!

¾ csésze kókuszolajkaverkem.jpg

½ csésze nyers méz

1 teáskanál fahéjpor

1 teáskanál kakaó (opcionális)

A kókuszolajat érdemes picit felmelegíteni, hogy folyós állagot kapj. Miután robotgéppel mindent simára kevertél, kész is van a reggeli kávékrémed. Jól zárható edényben tárold!
A hozzávalók tele vannak jobbnál jobb tápanyaggal. A kávé beindítja az emésztést, és energiával tölt fel, a kókuszolaj egészséges zsírokat, triglicerideket tartalmaz. A méz a legjobb természetes édesítőszer, a fahéjnak pedig zsírégető hatása van.

 

 

A bulletproof (golyóálló) kávé fogyást és okosodást is ígér!

Nemcsak Hollywood és a Szilícium-völgy, de a Wall Street-i brókerek kedvenc itala is.

A golyóálló kávé ihletője a tibeti jakvajas tea, amit a szerzetesek isznak, és ami egy amerikai számára irtó egzotikusan hangzik. Dave Asprey fejlesztette ki a kávés változatát, aki Tibetben megkóstolta az eredetit, és a fejébe vette, hogy megcsinálja ugyanazt tea helyett kávéval, tudományos módszerekkel megsokszorozva a hatékonyságát. A receptet állítólag 5 éven át finomította, miközben 300 ezer dollárt költött tudományos vizsgálatokra az agy anyagcseréjének működésével kapcsolatban.

Így hat a szervezetedre:bulletproof_coffee.jpg

  • Nagyobb ütemű fogyás
  • IQ növekedés
  • Megfelelő közérzet kevesebb alvással

Az eredeti recept elég sok kávét tartalmaz, de nem espressora kell gondolnunk, hanem például a dugattyús kávéfőzőre.

  • 2,3 dl kávé
  • 1-2 evőkanál kókuszolaj
  • 1-2 evőkanál vaj (eredetileg kizárólag fűvel táplált tehén tejéből készült biovaj vagy jászvaj)

A hozzávalókat csak össze kell keverni egy mixerben 20-30 másodpercen keresztül.

 

Asprey a következőkkel magyarázza a golyóálló kávé hatását, és működési elvét:

  • A jó minőségű kávéban kevés a méreganyag, ami a koffein ellenében hatna.
  • A vajban levő sok zsír lassítja, és egyben felerősíti a koffein agyra gyakorolt felpörgető hatását.
  • A biovaj egyébként is tele van antioxidánsokkal, HDL-, vagyis jó koleszterinnel, és K2 vitaminnal, amelyeknek pozitív hatásaik közismertek.
  • A kókuszolaj a laurinsav fő forrása, ami egy közepes láncú triglicerid (MCT), kicsit leegyszerűsítve egy olyan zsír, ami úgy viselkedik, mintha szénhidrát lenne, közvetlenül a máj hasznosítja, és rengeteg energia van benne.
  • A sok zsír pedig úgynevezett ketogén folyamatokat indít be a szervezetben, ami nagyjából azt jelenti, hogy a test a szénhidrát helyett a zsírból fedezi az energiaigényét, és ha a kávéba tett elfogy, a testben felhalmozott hoz nyúl.

Hanula Zsolt vicces tapasztalatai a golyóálló kávéval, vagy ahogy ő hívja a Szilícium-völgy legális drogjával kapcsolatban itt olvasható!

A bejegyzés trackback címe:

https://jenny-lifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6213466917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása